Har du det godt, med at have det skidt?

Så har du fat i noget af det rigtige. Det ser nemlig ud til at det er en vigtig egenskab i forhold til at have det godt på længere sigt.

Bliver du derimod skuffet og har det skidt og føler skyld over at have en såkaldt negativ følelse, så ser det ud til, at du er i større risiko for psykiske problemer på længere sigt.

At have det godt med at have det skidt er godt for den mentale sundhed.

I et studie har man undersøgt den mentale sundhed hos folk som accepterer deres emtionelle oplevelser og sammenlignet med en gruppe som vurderer eller dømmer deres emotionelle oplevelser. Forskerne fandt frem til at det at acceptere sine følelser ledte til færre negative følelser, når man bliver udsat for almindelig daglig stress.

Det kan siges at være et paradoks, at det at acceptere ubehagelige følelser faktisk ser ud til at lede til færre af selv samme, men måske er det ikke så underligt. Det er, alt andet lige, lettere at have det dårligt end at have det dårligt og at have det dårligt over at have det dårligt og at mene, at det nok også er ens egen skyld og at man har fejlet.

Hav det godt med at have det skidt

Psykolog Nørrebro