I de første 12 minutter af den inspirerende video nederst på siden, videregiver Tim Minchin 9 betragtninger om livet. Videoen er tankevækkende uanset om du er enig med alle budskaber eller ej.
De 9 syn på livet videregivet af Tim Minchin til dimmittender (i det følgende resume min oversættelse og redigering):

1) Du behøver ikke have en drøm – bring i stedet lidenskab og dedikation ind i hverdagen og jagten på både kort- og langsigtede mål. Arbejd med stolthed med de opgaver, der er foran dig.

2) Lad ikke glæde eller lykke være et mål i sig selv. Hvis du fokuserer for meget på det, går det væk. Forsøg at skabe gode stunder for andre, og du kommer måske selv til at opleve både glæde og lykke som en bivirkning.

3) Husk at meget drejer sig om held. Vær opmærksom på at du ikke altid er årsag til dine succeser og at andre ikke altid er skyld i deres nederlag. Det vil gøre dig ydmyg og medfølende. Empati er intuitiv, men det er også noget, du kan arbejde på at fremme.

4) Bevæg dig. Uanset hvor lidt du har lyst, så vil det gøre din søvn bedre, give dig mindre angst og depression og gøre din hjerne skarpere. Pas på din krop – du har brug for den!

5) Vær kritisk i forhold til dine egne meninger. Tænk kritisk – ikke kun om andres ideer – men også om dine egne. Se med kritiske briller på dine forudindtagelser, dine fordomme og privilegier.

6) Vær en lærer/læremester. Det er af stor værdi at give videre og lærerigt for dig selv. Del dine ideer og vær generøs.

7) Definer dig selv udfra hvad du elsker og holder af og ikke ud fra, hvad du ikke kan lide, hvad du hader og hvad der irriterer dig.

8) Respekter folk med mindre styrke og magt end dig selv. Det er sådan, du viser dit overskud.

9) Hav ikke for travlt. Du behøver ikke at vide, hvad du vil med resten af dit liv. Nogle gange vil livet synes langt og svært, andre gange vil du være glad eller lykkelig og så bliver du gammel og dør.
Lær så meget du kan, fyld dit liv, gå til dine opgaver med stolthed, vær medfølende, del ideer, vær entusiastisk, løb og vis overskud. Og så er der alt det andet: kærlighed, familie, bjergbestigning, kunst, musik, venner, natur og meget, meget mere …

Psykolog Nørrebro