Lars Marcelin Nielsen

Psykolog og ekstern lektor

Jeg lægger stor vægt på, at symptomer ikke blot fjernes, men at et forløb medfører en personlig udvikling, som sikrer varige forandringer og en større følelse af tilfredshed og tilstedeværelse i livet.

Angst

Hvad er angst
Angst er en af vores grundfølelser og er ikke i sig selv et problem. Angst bliver først et problem, når vi lader os hindre i de ting, vi gerne vil foretage os og som giver os vitalitet og værdi.

Generaliseret angst (GAD)
Ved det vi kalder generaliseret angst, vil hovedsymptomet være bekymring og alt for stor opmærksomhed på mulige farer. Man bekymrer sig om helt almindelige dagligdags ting, så som at komme med den rigtige bus eller at komme frem til tiden. Det kan være om familien og ens eget helbred, økonomi, sikkerhed, ulykker eller krig og forurening. Man vil oftest bekymre sig om de ting, der er knyttede til ens hverdag og værdier.

Grublerier og bekymringer
Problemet med grublerierne og bekymringer er, at de sjældent fører til løsninger, men derimod skaber anspændthed og øget angst og de tager fokus fra vigtige ting, bliver urealistiske og opleves ude af kontrol.

Man vil ofte få den fornemmelse at angsten styrer ens liv . Det er også rigtigt for så vidt, at man bruger alt for meget af sin tid og energi på at undgå oplevelser, som kan udløse angst. Det kaldes oplevelsesmæssig undgåelse og er med til at gøre smerten værre.

Få fokus tilbage
Hvis du oplever angst og bekymringer vil hovedformålet i først omgang ikke være at slippe af med angsten. Målet vil være at få øje på hvordan livet bliver domineret af angsten og forsøg på at slippe af med den. På den måde kan vi fremme din evne til at fokusere på det, som giver dit liv mening og værdi og få taget de første vigtige skridt i en retning, som giver mening for dig.

Til forsiden: Psykolog Nørrebro København

Kontakt: Psykolog København

Ønsker at bestille tid til en samtale så kan du
gøre det her så ring eller kontakt mig på mail

28 93 08 74
Skriv