BOMO – Bliss Of Missing Out

Vi har brug for et nyt begreb: BOMO – “Bliss of Missing Out”. I en tid domineret af FOMO – “Fear of Missing Out” – har vi brug for et nyt begreb som modvægt: BOMO. Mens FOMO fokuserer på frygten for at gå glip af noget, skaber BOMO fokus på roen og tilfredsheden ved bevidst at vælge og acceptere de mange fravalg, der følger med. Det kræver ofte modet til at være offline.

BOMO vs. FOMO:

Paradoksalt nok fører FOMO til, at du ender med at gå glip af selve det, du deltager i, fordi din opmærksomhed er rettet mod alt det, du går glip af og skal til senere. FOMO driver os til konstant at søge nye oplevelser og skaber en frygt for at gå glip af noget. Dette fører ofte til overstimulering og utilfredshed.

Med BOMO vil jeg opfordre dig til at omfavne de øjeblikke, hvor du vælger og fravælger. Hver gang du træffer et valg, træffer du også et fravalg – det er et vilkår. Jo bedre du er i stand til at erkende og acceptere dette vilkår, desto bedre er du også til at vælge og finde nærvær og tilfredshed i dine valg.

  1. Brug lidt tid på dine valg: Har jeg valgt de aktiviteter, jeg har, fordi de betyder noget for mig, eller er det fordi jeg selv eller andre mener, at jeg bør?
  2. De valg, du træffer, skal ikke altid være forbundet med lyst. Nogle gange er de gode valg dem, der har betydning for andre. Dette viser overskud og skaber tilfredshed på længere sigt.
  3. Kig på dit program for ugen. Hvilke valg har du truffet mest for ikke at gå glip af noget? Kan du vælge noget fra?

Prøv at sætte tid af til at sidde på en bænk uden telefon eller musik og blot lade nervesystemet falde til ro. Observer tanker, følelser, stemninger og fornemmelser. Bliv opmærksom på, hvad du dybest set gerne vil med din tid.

  • Har du for meget fart på?
  • Bliver du bange for ikke at få det hele med?
  • Bruger du for meget tid på de sociale medier, selvom du igen og igen bestlutter, at du vil bruge mindre.
  • Er du i tvivl om, hvad der dybest set betyder noget for dig?

Via forsiden kan du bestille tid til samtale eller terapi, enten i København på Nørrebro eller online.

www.kbh-psykolog.dk